Interview / Beeldverslag

Maasbrachtse kunstenares Catharina van Ameide deelnemer aan megakunstproject.

In het Limburgse Maasbracht, waar Nederland uit slechts een smalle strook land bestaat, heeft kunstenares Catharina van Ameijde samen met haar man Willem de huiskamergalerie ‘Bij ons Mam’. Zij was één van de eerste Limburgse kunstenaars die zich inschreef voor deelname aan het megakunstwerk The Colorfield Performance. Niet alleen neemt het tweetal deel aan het project, maar zij spannen zich ook in om meer kunstenaars in Limburg enthousiast te maken voor dit unieke Gesamtkunstwerk. 

...Lees verder

Een atelier op de fiets

Niet alle kunstenaars die aan The Colorfield Performance meewerken hebben eerder en plein air geschilderd, maar voor Dolly Leemans is de openlucht bekend terrein. Al woont ze in Amsterdam, ze zoekt het liefst de natuur op. ‘Dan neem ik een veldezel met kist achterop mijn fiets en ga ik naar de parken in de stad.’ Door Ezra Hakze.

...Lees verder

Yoke Hagen neemt veel grote kwasten mee.

In een soort van Torentrans aan de rand van Gorredijk is sinds enige jaren het atelier gevestigd van interdisciplinair kunstenares Yoke Hagen. Het atelier heeft een prachtig uitzicht over het gebied dat tot de zogenaamde Friese wouden behoort. “Ik heb wel een verbinding met torens,”vertelt Yoke als we in haar atelier zijn. ” Het past heel goed bij de tegenstelling tussen kwetsbaarheid en kracht. Dit is de inhoudelijke rode draad in mijn werk en deze is gekoppeld  aan leven en groei. Gek genoeg werden deze woningen ook nog verkocht als ‘De Torenwachters’. Dat past toch helemaal bij de kunstenaar die in stilte en rust werkt  en plotseling naar buiten komt met nieuwe ideeën en uitingen en het publiek meeneemt in haar verbeelding.”

...Lees verder

Eduard Frieser als eerste aangemeld voor TCP CH 2018

Het lijkt niet meteen voor de hand te liggen, maar fijnschilder Eduard Frieser (1955) was toch de eerste kunstenaar die zich inschreef voor deelname aan The Colorfield Performance. Hij werd weliswaar in Leeuwarden geboren, maar groeide op in Den Haag en Enschede. Inmiddels woont en werkt hij 36 jaar in het Friese dorp Grou. Zijn atelier bevindt zich in de woonkamer van zijn tussenwoning in een volkswijk.

''

...Lees verder

Interview Met Els de Laaf ( Allan)

Dat deelnemers aan The Colorfield Performance kleur moeten gebruiken zal voor Els de Laaf geen probleem worden. Onder de naam Allan maakt de kunstenares abstract werk en kleur is een van haar handelsmerken. Hoewel ze in Amsterdam geboren werd, reist ze al jaren heen en weer tussen de hoofdstad en Britswerd. Met de provincie had ze altijd al een band. ‘Friesland was voor mij als kind een spannend land.’ Door Ezra Hakze.

 

...Lees verder